Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Huidhydratatie

Huidhydratatie

Door het zoute zeewater, chloor van een zwembad, UV- straling en luchtvervuiling, heeft onze huid het tijdens de zomer hard te verduren. Hier volgen enkele tips om de huid te verzorgen en ze goed te hydrateren.

Allergieën

Allergieën

Veel personen hebben last van de seizoensgebonden symptomen van allergische rhinitis, beter bekend als hooikoorts. Deze allergie voor stuifmeel wordt seizoensgebonden genoemd, omdat ze vooral van het vroege voorjaar tot het einde van de zomer optreedt.

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert: reeds mee dan 1.000.000 keer gedownload!

CoronAlert, de app die bedoeld is om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan, is sinds zijn opstart een succes. Het Nationaal Crisiscentrum is hierover verheugd en doet nogmaals een oproep aan iedereen om de app te downloaden.

Beauty checklist voor de zomer

Beauty checklist voor de zomer

Vakantie! Tijd om onze koffers te pakken en vooral om je zomerse beautycase samen te stellen! Tijdens een vakantie onder de zon is het een must om de huid goed te beschermen. 

Stoppen met roken

Stoppen met roken

Het is nooit te laat om te stoppen met roken ! Het maakt niet uit hoeveel jaar u al rookt en hoe oud u bent, stoppen met roken heeft altijd een positief effect op uw gezondheid.

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de Eerste Minister Sophie Wilmès aangekondigd dat het dragen van beschermend materiaal dat de mond en neus bedekt, vanaf 4 mei aanbevolen zal zijn in de openbare ruimte en wanneer fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden.

Wat zijn hoofdluizen?

Wat zijn hoofdluizen?

Hoofdluizen zijn kleine, vleugelloze en bloedzuigende insecten. Ze leven in het haar op je hoofd en voeden zich met het bloed van de hoofdhuid.

Wat is rhinitis?

Wat is rhinitis?

Rhinitis is een ontsteking van de neusholte waarbij het neusslijmvlies opzwelt. Veel voorkomende symptomen zijn: niezen, een verstopte neus, een waterige afscheiding (‘loopneus’) en een jeukende neus. Minder frequente symptomen zijn: kriebel in de keel, slechte reuk, pijn in het gezicht, hoofdpijn, jeukende en waterige rode ogen. Rhinitis kan allergisch of niet-allergisch van aard zijn. De meest voorkomende oorzaak van niet-allergische rhinitis is verkoudheid.

Constipatie

Constipatie

Één persoon op drie heeft te kampen met darmproblemen. In dit artikel vind je alvast enkele handige reflexen om constipatie tegen te gaan!

Wat is constipatie?

Wat is constipatie?

Constipatie (in de volksmond ook wel ‘verstopping’ genoemd) wordt gedefinieerd als het hebben van een harde, droge stoelgang. Je bent geconstipeerd als je regelmatig meer dan drie dagen geen ontlasting hebt. 

Wat is psoriasis?

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die huidcellen snel opbouwt. Een opeenhoping van deze cellen leidt tot schilfers op het huidoppervlak. Psoriasis wordt gekenmerkt door witachtige, zilveren plekken. Ze zijn vaak ontstoken en rood, en soms zullen ze barsten en zelfs bloeden.

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan is heel gekend als een plant die ervoor kan zorgen dat je een goede nachtrust geniet. Deze plant heeft kalmerende eigenschappen die tegen de stress helpen. Het effect is dubbel: kalmerend en slaapwekkend.

Pagina's