Sjankara Geranium Bourbon Ess. Olie Bio 50ml

Niet op voorraad

Onze Leveringsmethodes:

Afhalen in de apotheek

Dit is een geneesmiddel, geen langdurig gebruik zonder medisch advies, bewaren buiten bereik van kinderen, lees aandachtig de bijsluiter. Vraag raad aan uw arts of apotheker. In geval van bijverschijnselen, neem contact met uw huisarts.

Geneesmiddelen zijn geen gewone producten. Ze kunnen nooit teruggenomen of geruild worden. De wet verbiedt apothekers om ongebruikte geneesmiddelen terug te nemen. In het belang van uw veiligheid worden alle geneesmiddelen die u terugbrengt naar de apotheek gesorteerd bij de vervallen geneesmiddelen.

Beschrijving

Pelargonium x asperum "Bourbon" (Citronellol – Geraniol - Citroenllyl formiate - Guaia-6,9-diene – Isomenthone - Rose oxide).

Afkomstig uit Congo. Gebruikt bestanddeel is de plant.

Er is geranium bourbon en china/ african. Bourbon is verfijnder en heeft een sterkere werking. Zij is een goed bactericide, fungicide en werkt ontstekingswerend, kalmerend, wondhelend, huidherstellend, astringerend, antiseptisch en verstevigend. De geranium bourbon stimuleert de leverfunctie, heeft dus een zuiverende werking. Geranium wordt zowel bij de vette als bij de droge en ouderwordende huid gebruikt; bij wonden, zweren, acne (ook geïnfecteerde), dermatosen (schimmelinfecties). Zij is huidherstellend bij eczeem, littekenweefsel en andere huidaandoeningen. Geranium werkt verzachtend bij brandwonden.

Door zijn hoge ligging, 1800 m boven de zeespiegel, is het klimaat in Congo aangenaam, de grond is rijk en er zijn 2 regenseizoenen per jaar. In de koloniale tijd werden hier ooit veel etherische olies geproduceerd. De jaarproductie van geraniumolie, wel een olie van het Afrikaanse type, was ooit boven de 20 ton per jaar. Vanuit La Réunion importeerde men enkele geraniumplanten van het bourbon type. Deze moederplanten hebben ze door stekken vermeerderd tot meer dan honderdduizend. Momenteel hebben zij 6 hectare geranium in cultuur. De biologische teelt wordt gecontroleerd door het Zwitserse IMO (Institut für Marktökologie). 2011 was het eerste commerciële productiejaar. Wij zijn er trots op u deze olie te kunnen aanbieden. De kwaliteit ervan is naar onze normen uitstekend!

De olie is rustgevend bij nerveusheid en geeft energie bij oververmoeidheid, bij burn out en voor mensen die in de put zitten. Geranium bourbon is angststillend, specifiek bij angstaanvallen.

Gegevens
CNK4370391
FabrikantenSjankara
MerkenSjankara